Denumirea programului: Informatică și Tehnologia Informației
Site oficial: Informatică și Tehnologia Informației
Numărul de credite transferabile: 120 ECTS
Forma de învățământ: cu frecvență
Durata programului: 4 semestre, 2 ani universitari
Taxă de înmatriculare: 100 lei
Taxă de școlarizare: 5360 lei pentru cei 2 ani de școlarizare, eșalonați în 8 rate egale
Aplicații pentru birotică și comunicare
Tehnologia Informației
Programarea calculatoarelor
Structuri de date și algoritmi
Proiect integrator 1
Metodica predării informaticii
Structurarea și integrarea bazelor de date relaționale
Aplicații cu baze de date
Codificarea și stilizarea paginilor web
Aplicații în arhitectură client-server
Proiect integrator 2
Practică pedagogică I
Programare orientată pe obiecte
Programarea interfețelor grafice
Programarea în limbajul C#
Programare avansată
Proiect integrator 3
Metodica predării TIC
Rețele de calculatoare
Sisteme de operare
Proiect integrator 4
Practică pentru elaborarea lucrării de absolvire
Practică pedagogică II
Pentru activitățile on-line sau în cazul în care nu veți putea participa în cadrul activităților onsite, s-a creat un spațiu de formare virtual, asemănător celui utilizat efectiv.
Așa cum se vede din miniaplicația inserată mai jos, acest spațiu conține patru laboratoare și două amfiteatre.
Activitățile se pot astfel derula folosind platforma Zoom, după orarul comunicat la începutul fiecărui semestru.
Pentru a accesa o activitate didactică, aceasta trebuie să fie activă într-unul dintre spațiile didactice virtuale. Selectarea cu mausul a spațiului în care se derulează o activitate provoacă deschiderea în aplicația de navigare a unei ferestre care afișează pagina de pornire a aplicației Zoom, adresa de conectare fiind deja impusă.
Parola cerută de aplicația Zoom poate fi copiată de pe site-ul cursului (accesați https://infoap.ro/cursuri/), opțiunea Descrierea cursului.
Birou
G110
C01
G112
G114
Culoar de acces
Amfiteatrul A06
Amfiteatrul A120
1. Rata I - 2 noiembrie 2020 - 670 RON
2. Rata II - 29 ianuarie 2021 - 670 RON
3. Rata III - 31 martie 2021 - 670 RON
4. Rata IV - 14 mai 2021 - 670 RON
5. Rata V - 1 noiembrie 2021 -670 RON
6. Rata VI - 31 ianuarie 2022 - 670 RON
7. Rata VII - 31 martie 2022 - 670 RON
8. Rata VIII - 16 mai 2022 - 670 RON
Plata se face prin numerar la casieria Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca din strada C. Daicoviciu, nr. 15 sau prin virament bancar în contul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, cont: IBAN: RO91RNCB0106026601550038 deschis la B.C.R. Cluj-Napoca.
Plata cu întârziere a ratelor se sancționează printr-o penalizare de 0,5% din valoarea datoriei restante pentru fiecare zi de întârziere a plăţii faţă de termenele stabilite.
Copie xerox după certificatul de naştere (se prezintă şi originalul în momentul înscrierii);
Copie xerox după diploma de licenţă (se prezintă şi originalul în momentul înscrierii);
Copie xerox după certificatul de căsătorie (dacă numele a fost schimbat după căsătorie);
Copie xerox după Cartea de Identitate;
La înscriere, cursanţii, vor face dovada faptului că își desfășoară activitatea în învăţământul preuniversitar.
Programul este adresat, în exclusivitate, cadrelor didactice încadrate în sistemul de învăţământ preuniversitar cu diplomă de licenţă sau echivalentă.
Dobândirea de către cadrele didactice din învăţământul preuniversitar de noi competențe pentru noi specializări și/sau ocuparea de funcții didactice, altele decât cele ocupate în baza formării lor inițiale.
Necesitatea de a oferi cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar posibilitatea unei specializări rapide în domeniul Informatică și Tehnologia Informației, care să le ofere competenţele necesare pentru predarea acestei discipline la nivel preuniversitar.
Legea 1/2011, art. 245, alineatul 7, cu modificările şi completările ulterioare şi Ordinul M.E.C.T.S. privind aprobarea Normelor metodologice de organizare şi funcţionare a programelor de conversie profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, nr. 6194/13.11.2012.
Admiterea se realizează pe baza dosarului de înscriere.
La finalizarea celor 2 ani universitari, cursanții care au promovat toate disciplinele prevăzute în planul de învățământ vor susține Examenul de absolvire, conform Art. 8 din Normele metodologice de organizare şi funcţionare a programelor de conversie profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, nr. 6194/13.11.2012.
După promovarea Examenului de diplomă, absolventului i se eliberează Diploma de conversie profesională, însoţită de suplimentul la diplomă, conform Art. 9 din Normelor metodologice de organizare şi funcţionare a programelor de conversie profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, nr. 6194/13.11.2012.
Cadrele didactice care finalizează programe de conversie profesională după finalizarea cu diplomă a ciclului I de studii universitare de licenţă se încadrează numai în învăţământul preşcolar şi preuniversitar obligatoriu sau pe catedre de pregătire-instruire practică.
Cadrele didactice care finalizează programe de conversie profesională după finalizarea cu diplomă a ciclului II de studii universitare de master se pot încadra la orice nivel al învăţământului preuniversitar.
Absolvirea acestui program conferă titularului dreptul de a ocupa posturi didactice/catedre în învățământul preuniversitar în concordanță cu noua specializare.