Competitivitate si Inovare - Firme, Clustere, Dezvoltare Economica
Coordonator program postuniversitar: prof. Stelian BRAD

Prezentare program:
Program integrat de instruire si consultanta pentru dezvoltarea si functionarea clusterelor economice, realizat in afiliere cu programul Microeconomics of Competitiveness�, editia 2013, coordonat de Prof. M. Porter de la Harvard Business School. Durata: 31 saptamani; Sedinte face-to-face: 5; Intalniri de lucru, la intervale de o luna (joi-vineri, orele 16:00-21:00); Costul: 1000 euro, achitat in doua rate, la debutul cursului si in saptamana a 15-a. Alte detalii privind programul la: http://193.226.17.76/public/plan_ci.pdf. Programul se adreseaza Managerilor, specialistilor care activeaza in: clustere economice, poli de competitivitate, poli de crestere economica, parcuri tehnologice, incubatoare de afaceri, universitati, administratie publica, firme de consultanta, agentii de dezvoltare, asociatii profesionale.
Cunoștințe prealabile:

Absolventi de studii superioare; Cunostinte de limba engleza (suportul de curs este in limba engleza, proiectul final trebuie redactat in limba engleza, expertii externi predau in limba engleza)

Credite obtinute:

25

Ore curs:

50

Ore aplicatii:

210

Diploma obtinută:

În urma absolvirii acestui program se obţine un Certificat de specializare, emis de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, cu contrasemnatura prof. M. Porter, director al Institutului pentru Strategie si Competitivitate de la HBS.

Important! Programul Competitivitate si Inovare este o invitatie deschisa� tuturor carora le pasa cu adevarat de Romania, in conditiile in care peste 80% dintre firmele autohtone sunt considerate de catre Comisia Europeana ca fiind non-inovatoare, in conditiile in care numai 3% dintre firmele romanesti pot fi incadrate in categoria inovatorilor strategici, in conditiile in care unele scenarii arata ca peste 20 ani Romania va atinge un nivel de trai de numai 40% din media Uniunii Europene, iar dublarea veniturilor pe cap de locuitor in paritatea puterii de cumparare fata de momentul actual se va intimpla numai peste 30 de ani. O schimbare a acestei situatii s-ar putea realiza daca in urmatorii 15 ani fiecare persoana, firma, institutie sau grup de firme ar actiona de asa natura incat sa fie cu cel putin 10% mai eficace si cu cel putin 10% mai eficient de la un an la altul. Provocarea este mare iar concluzia este simpla: paradigma actuala trebuie schimbata radical, prin abordari inteligente de tip bottom-up�, prin operationalizarea conceptului de competitie si cooperare simultana�, prin inovare si co-inovare in retele strategice, prin reorientarea de la economia de piata la economia de resurse si managementul inteligent al resurselor, prin valorizarea unor directii de crestere optime sub aspect economic si corecte sub aspect ecologic si social. Clusterele economice sunt una dintre solutii!

Inscriere incheiată!

Momentan indisponibil.

Plata taxelor se poate face la casieria Universității Tehnice de pe strada C. Daicoviciu Nr. 15 sau prin virament bancar, in contul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, contul IBAN RO 43TREZ21620F330800XXXX deschis la Banca Nationala, Trezoreria Municipiului Cluj-Napoca sau in contul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, cont: IBAN: RO91RNCB0106026601550038 deschis la B.C.R. Cluj-Napoca.
CIF 4288306

Piesele dosarului

- Copie xerox după certificatul de naştere (se prezintă şi originalul în momentul înscrierii);

- Copie xerox după diploma de licenţă(se prezintă şi originalul în momentul înscrierii);

- Copie xerox după certificatul de căsătorie (unde este cazul);

- Copie xerox după Cartea de Identitate;

Inscrierea se face la sediul departamentului, intre orele 10-14

Acte de Studii
Str. Memorandumului, nr. 28
etaj I, sala 204
Tel: 0264-202 304
Tel: 0264-202 289
E-mail
acte.studii@staff.utcluj.ro
Program cu publicul
Luni-Vineri, 11 - 14

Acte necesare:

- Carte de identitate sau pasaport (in original);

- Certificat de nastere sau certificat de casatorie (pentru absolventele casatorite) original sau copie.

DECIDFR
Str. Dorobanţilor, nr. 71-73
cod 400609
Tel: 0264-430 461
Tel: 0264-401 576
Tel: 0264-401 271
E-mail
decidfr@staff.utcluj.ro
Facebook
www.facebook.com/Decidfr